Zeildoeken: industrieel textiel en bachen

Zeildoeken industrieel textiel en bachen - Omdat een kind het verdientOmdat een kind het verdient

Leicon indoor play

15 jaar ervaring met indoor speeltuinen

De geschiedenis van de firma Leicon gaat al 15 jaar terug. Het familiebedrijf Leicon, voluit Leisure Consulting Company, werd in 1994 opgerichte als verdeler van gekeurde openlucht speeltoestellen van internationale fabrikanten, aan openbare besturen en privé-investeerders. Sinds 1999 ontwerpt en bouwt Leicon indoor speeltuinen in geheel Europa. In 2005 startte Leicon met een eigen zeilmakerij. Bijna 15 jaar na oprichting telt Leicon 10 bedienden en arbeiders en bijna evenveel occasionele medewerkers.

Frans Hosten, de oprichter en zaakvoerder van Leicon, kan terugblikken op een rijkgevulde carriere in de speeltuinwereld. Hij introduceerde mee de moderne speeltoestellen op het Europese continent, nu al ruim 25 jaar geleden. Begin jaren ’90 onderkende hij bovendien als een van de eersten de nieuwe trend van indoor speeltuinen en family entertainment centers.

Een pionier met ervaring

Leicon is op het Europese vasteland een pionier in de wereld van indoor speeltuinen. In 1996 verkocht Leicon haar eerste funhouse of indoor speelstructuur voor een Franse fabrikant. In de daaropvolgende jaren verdeelde Leicon de toestellen van twee buitenlandse fabrikanten om in 1999 uiteindelijk zelf de productie in handen te nemen. De ervaring die de arbeiders hadden opgedaan bij het plaatsen van zowel openlucht- als indoorspeeltoestellen was bij het opstarten van een eigen productie van cruciaal belang. Dankzij krachtige pc’s en performante software kunnen er professionele en 3D ontwerpen voorgelegd worden om de kandidaat-koper een zo goed mogelijk beeld te geven van zijn virtuele speeltuin. Leicon beschikt over een eigen productiehal waar alle toestellen geproduceerd worden en een externe, professionele montageteams zorgen voor een professionele plaatsing in geheel Europa.

Als u het graag op maat en vol spelelementen heeft...

Het ontwerpen van een indoor speeltuin is vakwerk. Eerst een vooral speelt de vorm van het gebouw een belangrijke rol maar daarnaast zijn ook de wensen van de klant en het beschikbare budget zaken om mee rekening te houden. Na een eerste gesprek wordt een eerste ontwerp gemaakt. De tekeningen en ontwerpen worden daarna zolang aangepast tot bereikt wordt wat de klant in gedachten heeft. Leicon staat bekend om zijn indoor speeltuinen boordevol spelplezier. Wij bieden geen lange lege gangen, maar speeltuinen die bestaan uit verschillende speelniveaus die barstens van de speelwaarden. Uiteraard worden alle ontwerpen gemaakt rekening houdend met de strenge Europese veiligheidsnormen en volgt Leicon de veranderingen van de normen op de voet.